Lekker meedoen
met de rest

  Maatschoenen en cosmetiek

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met steunzooltherapie, dan kan speciaal schoeisel nodig zijn. Er bestaat  onderscheid tussen orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen. Voor beide type schoenen geldt dat er volop keuzemogelijkheden zijn.

  Het uiterlijk van de schoenen

  Net zoals iedereen willen ook kinderen dat (semi-)orthopedische schoenen mooi zijn en bij hen passen. Maar ook dat deze eruit zien zoals de schoenen van vriendjes of voldoen aan een bepaalde modetrend, zodat zij niet buiten de boot vallen.

  Vaak hebben kinderen al een aardig idee hoe de schoenen eruit moeten zien. Jongere kinderen vinden een bepaalde afbeelding op de schoen vaak leuk, terwijl wat oudere kinderen het belangrijker vinden dat de schoenen een bepaald merk uitstralen. Het is voor Penders Voetzorg een mooie uitdaging om zo goed mogelijk aan de verwachtingen te voldoen.

  Orthopedische schoenen

  Een orthopedische schoen wordt geheel op maat  gemaakt. Dit heeft als voordeel dat de keuze in leer en uitvoering voor een groot deel zelf kan worden bepaald. De schoen moet echter wel aan bepaalde eisen voldoen. Als het nodig is dat de enkels goed worden ondersteund, kan bijvoorbeeld alleen gekozen worden voor een hoge schoen.

  Vaak wordt nog gedacht dat aangepaste schoenen lomp en lelijk zijn en alleen verkrijgbaar in zwart. Dit is echter al lang verleden tijd. De keuze aan materialen, modellen en kleuren is tegenwoordig erg ruim. Bekijk samen met uw kind eens op uw gemak de schoenmodellen onderaan deze pagina. Er is een mooi modellenboek en een uitgebreide bundel met leerstalen in alle kleuren en soorten. Hiermee kunnen zeker mooie schoenen worden samengesteld.

  Semi-orthopedische schoenen

  Bij lichte voetproblemen is het dragen van een volledig orthopedische schoen meestal niet nodig. Deze voetproblemen kunnen namelijk vaak al worden ondervangen door het dragen van schoenen waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Dit worden semi-orthopedische schoenen genoemd. Lopen en bewegen gaat hiermee een stuk comfortabeler. Semi-orthopedische schoenen lijken in veel opzichten op de schoenen die u in iedere schoenenzaak vindt. Het grote verschil met confectieschoenen is dat semi-orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden bieden voor aanpassingen aan de binnenkant van de schoen. Ook is er voldoende ruimte voor een speciaal voetbed. De schoenen zijn verkrijgbaar in dames-, heren- en kindermodellen. Semi-orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

  We zien het als onze taak om u zo goed mogelijk voor te lichten en te begeleiden in het proces naar een paar (semi) orthopedische schoenen. Het is belangrijk om te weten waarom de schoenen nodig zijn, wat u ervan kunt verwachten, hoe het proces  (7 stappenplan) verloopt en wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Dit heeft vaak te maken met het technische en functionele aspect van de schoenen, maar we weten ook dat als de schoenen niet mooi gevonden worden ze ook minder vaak gedragen worden. Daarom vinden we het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan de cosmetische kant van de aangepaste schoenen. Dit doen we door u en uw kind zo veel mogelijk te betrekken in het proces.

  Deel |

  Download brochure Kinderen

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Orthopedische maatschoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer

  Semi-orthopedische schoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer

  Steunzolen algemeen

  Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

  Lees meer

  UCBL steunzool

  In ons assortiment bieden wij met name voor forsere standsafwijkingen een hoogwaardige...

  Lees meer

  Viscoheel

  ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

  Lees meer