Lekker meedoen
met de rest

Ouders aan het woord

In de rubriek 'Ouders aan het woord' geven wij het woord aan diverse ouders met een kind dat, op wat voor manier dan ook, behoefte heeft aan voetzorg. Deze zorg kan een eenvoudige steunzooltherapie zijn, maar ook zwaardere oplossingen zoals op maat gemaakt schoeisel.

Wie: Caroline Pieters (39)
Moeder van: Demi (11)
Bij Penders sinds: 2005

‘Demi komt al bij het revalidatiecentrum sinds ze begon te lopen. De exacte oorzaak van haar aandoening is helaas nooit vastgesteld, net als een prognose voor de toekomst. Feit is wel dat zij spasticiteit in haar onderste ledematen heeft. Hierdoor kan Demi niet goed lopen en kost dit haar erg veel moeite. Gelukkig helpen medische hulpmiddelen haar om relatief gezien toch prima te kunnen bewegen.

Demi loopt sinds haar vierde jaar met spalken. De semi-orthopedische schoenen van Penders Voetzorg bieden haar daarbij de juiste ondersteuning, stabiliteit en stevigheid. En in deze schoenen is voldoende ruimte voor de spalken. En ook heel belangrijk; het dragen van de schoenen gaat vergroeiingen tegen in Demi’s voeten. Ze bieden haar echt perspectief. In de toekomst gaan we misschien over op volledig orthopedische schoenen, maar voorlopig kan Demi hiermee prima vooruit. Soms worden de spalken te klein omdat Demi een groeispurt maakt. Tijdens het technisch spreekuur zit Penders er dan bij voor de nieuwe schoenen  die voor haar op maat worden gemaakt.

Penders denkt altijd goed mee om lopen en bewegen voor Demi zo comfortabel mogelijk te maken. Zoals het gebruik van lichte materialen. Of toch een extra aanpassing aan de zool, zodat de afwikkeling van haar voeten beter gaat en ze net wat gemakkelijker loopt. We zijn  hiervoor afhankelijk van de deskundigheid van de zorgprofessional die ons helpt. Ik weet zeker dat Demi bij Penders in goede handen is en we altijd kunnen vertrouwen op hun professionaliteit. En dat niet alleen. Nu Demi ouder wordt wil ze graag meebeslissen bij de keuze van haar schoenen.

Ik merk dat ze haar nu rechtstreeks aanspreken in plaats van dat via mij te doen. Dat waardeer ik als moeder, want het bevestigt voor mij dat anderen net zoveel vertrouwen in mijn dochter hebben als ikzelf!’

Deel |

Download brochure Kinderen

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Semi-orthopedische schoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

UCBL steunzool

In ons assortiment bieden wij met name voor forsere standsafwijkingen een hoogwaardige...

Lees meer

Viscoheel

ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

Lees meer