Lekker meedoen
met de rest

Ouders aan het woord

In de rubriek 'Ouders aan het woord' geven wij het woord aan diverse ouders met een kind dat, op wat voor manier dan ook, behoefte heeft aan voetzorg. Deze zorg kan een eenvoudige steunzooltherapie zijn, maar ook zwaardere oplossingen zoals op maat gemaakt schoeisel.

Wie: Steven van Dalen (33)
Vader van: Mees (4)
Bij Penders sinds: 2010

‘Voor onze zoon Mees van vier maken we regelmatig gebruik van de diensten van Penders. Mees heeft een afwijking in de stand van zijn voeten. Hij staat heel erg op de binnenkant van zijn voet. Extreme platvoeten die doorklappen, zo omschrijf ik het altijd. We kregen in de gaten dat er iets niet goed zat toen Mees maar niet ging lopen. Een echt kontschuiver, zoals ze dat noemen. Lopen lukte hem gewoon niet en staan amper.

We bezochten de neuroloog, die ons vertelde dat Mees een combinatie heeft van lage spierspanning en hypermobiliteit. Zijn banden en spieren zijn te soepel waardoor zijn gewrichten niet voldoende ondersteund worden. Gelukkig blijft dit vooral beperkt tot zijn voeten. Als is hij ook snel moe en trilt hij veel.

De neuroloog verwees ons door naar een revalidatiearts, die ons voorstelde met spalken te beginnen. Tijdens een technisch spreekuur hebben ze ons alles uitgelegd. Dat is fijn, want je hoeft maar één keer naar het ziekenhuis en spreekt iedereen tegelijk. De revalidatiearts, fysiotherapeut, het orthopedisch bedrijf dat de spalken levert en Penders Voetzorg. Zij zorgen voor semi-orthopedische schoenen waarin voldoende ruimte is voor de spalken. Speciale steunzolen zorgen voor een correctie van de voetstand. Deze combinatie zorgde voor een prachtig resultaat: Mees leerde lopen en komt inmiddels prima mee met zijn vriendjes op het schoolplein.

We bekijken stap voor stap wat de mogelijkheden voor Mees zijn, al denken we wel dat hij altijd hulpmiddelen nodig zal hebben. De mensen van Penders denken altijd goed met ons mee, zij proberen het voor Mees zo prettig mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van lichte materialen. Voor hem is het ook belangrijk dat hij telkens dezelfde gezichten ziet tijdens het spreekuur. Dat geeft hem de nodige rust en vertrouwen. Gelukkig kunnen we daar bij Penders op rekenen!’

Deel |

Download brochure Kinderen

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Semi-orthopedische schoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

UCBL steunzool

In ons assortiment bieden wij met name voor forsere standsafwijkingen een hoogwaardige...

Lees meer

Viscoheel

ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

Lees meer