Lekker meedoen
met de rest

Ouders aan het woord

In de rubriek 'Ouders aan het woord' geven wij het woord aan diverse ouders met een kind dat, op wat voor manier dan ook, behoefte heeft aan voetzorg. Deze zorg kan een eenvoudige steunzooltherapie zijn, maar ook zwaardere oplossingen zoals op maat gemaakt schoeisel.

Wie: Annet van Someren (39)
Moeder van: Lotte (10)
Bij Penders sinds: 2008

‘Mijn dochter Lotte draagt nu ongeveer vier jaar steunzolen in haar schoenen. Daarvoor gaan we altijd naar Penders Voetzorg. Ik zou niet weten waarom ik ergens anders heen zou gaan, want ik ben namelijk erg tevreden! Het gaat ook goed met Lotte, dat is het voornaamste. Dat was toen ze klein was jammer genoeg wel anders.

Lotte was met 18 maanden een late loper. Ik herinner me dat ze altijd op één plek bleef zitten. Toen ze drie jaar was, bleek ze veel last te hebben van haar linkervoetje. De leidsters op de peuterspeelzaal vertelden ons dat Lotte steeds minder met andere kindjes speelde. Ze trok zich terug, bleef in een hoekje zitten. Later bleek dat ze bang was dat kindjes per ongeluk op haar voetje zouden staan. Heel sneu natuurlijk.

Thuis zagen we ook steeds vaker dat Lotte last had. Ze kon bijvoorbeeld nog maar korte stukjes lopen. Toen ben ik met haar naar het ziekenhuis geweest hier in de buurt. Om haar voetje rust te geven, werd deze een aantal keer in het gips gezet. Maar het hielp niet veel. Daarom vroeg ik de verpleging om eens te kijken hoe Lotte liep. Toen ze zagen hoeveel last ze had, besloten ze haar door te sturen naar het academisch ziekenhuis. Daar waren ze ervan overtuigd dat Lotte heel veel pijn moet hebben gehad. Ze bleek kinderreuma te hebben, wat vooral zorgde voor pijn in haar enkel. Ook was haar linkerbeentje korter dan haar rechter. Haar voetje werd nog een aantal keer in het gips gezet en we werden doorgestuurd naar Penders voor steunzolen. Door deze te dragen moest het verschil in lengte en daarmee de stand van haar knieën en heupen gecorrigeerd worden. En het hielp! Lotte liep al snel stukken beter en had weinig tot geen last meer.Je zag dat in de loop van de tijd ook heel goed aan de gipsmodellen. De holling onder haar voet die eerst vrijwel ontbrak, werd steeds beter zichtbaar.

Lotte klaagt eigenlijk nooit over het feit dat ze steunzolen moet dragen. Het hoort er voor haar gewoon bij. Op vakantie mag ze wel eens slippers aan, maar altijd een paar uurtjes. We weten niet hoelang ze nog steunzolen moet blijven dragen. Maar het lengteverschil tussen haar beide benen is door het dragen van de steunzolen gelukkig bijna weg. Ook  is Lotte van haar kinderreuma genezen, al weet je dat nooit honderd procent zeker. Daarom gaan we tot ze twaalf jaar is eens per jaar op controle in het ziekenhuis.

Ook de podotherapeut van Penders kijkt altijd goed mee of er signalen zijn die erop kunnen duiden dat de reuma is teruggekomen. We zijn heel blij met haar. Buiten het feit dat ze heel kundig is, benadert ze Lotte ook goed. Altijd op een vriendelijke manier die haar geruststelt. Daarom zorg ik altijd dat we een afspraak maken bij haar!’

Deel |

Download brochure Kinderen

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Semi-orthopedische schoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

UCBL steunzool

In ons assortiment bieden wij met name voor forsere standsafwijkingen een hoogwaardige...

Lees meer

Viscoheel

ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

Lees meer