Lekker meedoen
met de rest

Kindervoetverzorging

De verzorging van voeten wordt vaak vergeten. Om voeten gezond te houden is dit echter wel van belang, ook bij kindervoetjes. Deze verzetten iedere dag namelijk een hoop werk. We vestigen uw aandacht graag op het verzorgen van de jonge voeten van onze kinderen.

De huid maakt voortdurend nieuwe cellen aan en oude cellen worden afgestoten. Deze huidcellen veroorzaken een onaangename geur. Om deze huidcellen te verwijderen, hebben ook kindervoetjes daarom regelmatig een uitgebreide wasbeurt nodig.

Daarnaast is het belangrijk  de teennagels regelmatig te knippen, echter niet te kort om zo drukplekken en ingroeien te voorkomen. Vijl de hoekjes om zo niet in de aanliggende teentjes te snijden.

Na het wassen is het belangrijk om de voetjes goed af te drogen, vooral tussen de tenen. Gebruik hiervoor een schone, droge handdoek.

Verwen je kind eens met een ontspannen voetenbadje met badzout. Of laat je kind genieten van een voetmassage met een frisse voetencrème.

Zorg voor leren schoenen en passende schone sokken, liefst van katoen of wol. Deze materialen ventileren en absorberen het beste.

Deel |

Download brochure Kinderen

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Semi-orthopedische schoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

UCBL steunzool

In ons assortiment bieden wij met name voor forsere standsafwijkingen een hoogwaardige...

Lees meer

Viscoheel

ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

Lees meer