Overige thema's

Thema Reuma en chronische pijn

Onder de noemer "Reuma" zijn meer dan 200 aandoeningen bekend. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van alle reumapatiënten voetproblemen heeft.Veelal spelen pijnklachten een rol, vandaar dat wij reumatische aandoeningen en andere chronische pijnproblemen hebben ondergebracht in één thema.

Binnen de reumatische aandoeningen kunnen we een indeling maken in ontstekingsreuma (waaronder reumatoïde artritis valt), systeemziekten, artrose, weke delen reuma (o.a. fibromyalgie) en overige aandoemingen (waaronder jicht).

Naast pijn zijn ook het niet goed functioneren van de gewrichten, nagelveranderingen en huidproblemen een belangrijke klacht bij deze reeks aandoeningen. Zeker de combinatie met standafwijkingen aan de tenen heeft als gevolg dat reuma een belangrijke en veel voorkomende indicatie is voor orthopedische maatschoenen.

Goede voetzorg bij reuma en andere chronische pijnen is er dus op gericht om pijn zoveel mogelijk te verninderen en om als het gaat om schoeisel een zo passend mogelijke oplossing te maken voor de diverse vormafwijkingen die aan de voeten kunnen optreden.
De laatste jaren is er gelukkig veel vooruitgang geboekt op het terrein van de medicamenteuze behandeling van reuma. Dat neemt niet weg dat voor heel veel reuma-patiënten professionele en persoonlijke zorg voor de voeten – door pedicure, podotherapeut en/of orthopedisch schoentechnicus – onontbeerlijk is voor een verbetering van de kwaliteit van leven. Binnen ons bedrijf vindt u deze zorg allemaal onder één dak. Zodoende kunnen wij u vanuit een  samenhangende en multi-disciplinaire invalshoek datgene bieden wat voor u belangrijk is: pijnvrijer en met een passend stel schoenen door het leven gaan.

Deel |