Maatschoenen brengen je verder

  In 7 stappen vrijer bewegen

  Wie voor de eerste keer in aanmerking komt voor orthopedisch schoeisel heeft waarschijnlijk veel vragen. Om u zo goed mogelijk te informeren over het gehele proces van aanmeten tot afleveren van uw orthopedische schoenen, zetten we hieronder alle stappen voor u op een rij.

  Stap 1 - Kennismaken

  U heeft van uw behandelend arts een verwijzing gekregen voor het aanmeten vanorthopedische schoenen. Hiervoor bent u bij Penders Voetzorg aan het juiste adres! Onze schoentechnici kunnen voor vrijwel elk voetprobleem een geschikte schoen maken.

   

   

  Stap 2 - Afspraak maken

  U maakt via onze telefoniste een afspraakbij een van onze vestigingen in uw omgeving. Wij zullen u dan vragen naar uw persoonsgegevens en informatie over uw zorgverzekering. Er worden meteen drie afspraken ingepland. De eerste afspraak voor het aanmeten van de schoenen en de volgende twee om te passen. Op deze manier houden we het traject voor u zo kort mogelijk.

   


  Stap 3 -  Aanmeten

  De orthopedisch schoentechnicus bespreekt uw voetklachten en algehele gezondheid met u. Er wordt uitgebreid gekeken naar de stand van uw voeten, drukverdeling, voetanatomie, de beweeglijkheid en eventueel het looppatroon. Er worden diverse voetafdrukken gemaakt als voorbereiding op het maken van de leesten, de basis van uw schoenen.

   

  Stap 4 - Passen

  Tijdens de volgende afspraak wordt de pasvorm zorgvuldig beoordeeld. Dat gebeurt aan de hand van proefschoenen. In sommige gevallen neemt u de passchoenen mee naar huis om ze uit te proberen. Penders Voetzorg blijft de leest verbeteren totdat u, maar ook wijzelf tevreden zijn. Pas dan gaan we over tot de productie van de schoenen.
  NB In bepaalde gevallen vindt beoordeling van de pasvorm plaats op een gezamenlijk spreekuur met uw behandelend arts.


  Stap 5 - Schoenmodel uitzoeken

  Aan het eind van de pasfase kiest u samen met de orthopedisch schoentechnicus het definitieve model in de gewenste kleur en leersoort. Hiervoor beschikken wij over een uitgebreid modellenboek en leerbundel met ruime keuze. U kunt alle schoenmodellen ook online bekijken via een speciale klant login op www.chooseyourshoes.nl/pendersvoetzorg. Nadat u uw keuze gemaakt heeft, maken we een afspraak voor het afhalen van uw schoenen.

   

  Stap 6 - Uw nieuwe schoenen

  Uw orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Als u de schoenen komt afhalen, past u ze meteen om zo samen met de schoentechnicus te controleren of alles naar wens is. Om uw schoenen in optimale conditie te houden, krijgt u er van Penders Voetzorg een onderhoudsset bij. 

   

   

  Stap 7 - Onze nazorg

  Na levering van uw schoenen volgt na ongeveer zes weken een controleafspraak met de orthopedisch schoentechnicus. We bekijken of er nog eventuele problemen zijn die om een aanpassing vragen. In principe heeft u na drie maanden recht op een tweede paar. De bestelling hiervoor kunnen we tijdens de controleafspraak al in gang zetten.

   

   

   

   

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij