Maatschoenen brengen je verder

  Cliënt aan het woord

  Onder het kopje "Cliënt aan het woord" vragen we diverse cliënten met diverse klachten en ziektebeelden naar hun persoonlijk verhaal. Dit keer staat het verhaal van Jan de kleer (78) centraal. Jan kreeg jaren geleden last van zijn voeten waardoor hij steunzolen nodig had. Later kwam daar ook nog een Artrose bij.

  Wie: Jan de Kleer (78)
  Bij Penders sinds: 1995

  ‘Een plezierige, hulpvaardige vakman’

  ‘Jaren geleden had ik wat last met lopen. Penders Voetzorg zat bij mij in het dorp, dus ik besloot er eens naartoe te gaan. Ik kreeg inlegzolen met een speciale verhoging voor de bal van mijn voet. Dat was mijn eerste kennismaking met Penders.

  Zo’n twaalf jaar geleden werden mijn klachten erger. Fietsen ging nog prima, maar lopen werd steeds moeilijker. Mijn knieën droegen mijn lichaam niet meer goed. Ik had veel pijn en het was erg vermoeiend. ‘Artrose’, zei de orthopeed die ik bezocht in het ziekenhuis. Niks aan te doen.

  Niet lang daarna kreeg ik een hersenbloeding. Hierdoor moest ik veel opnieuw leren. Spreken ging me na een tijdje weer goed af, maar lopen des te minder. Ik kon mijn evenwicht niet meer goed bewaren, veilig zelfstandig overeind blijven ging daardoor niet meer. Mijn behandelend arts concludeerde dat ik helemaal verkeerd stond, op de binnenkant van mijn voeten. Ook had ik last van een aantal tenen, die omhoog staan en daardoor pijn veroorzaakten. Orthopedisch schoeisel zou kunnen helpen.

  Met dat verhaal ben ik naar Penders gegaan. Dat voelde vertrouwd, ik was er immers al eens geweest. Ik kreeg orthopedische schoenen aangemeten. Een kostbaar proces, dat had ik wel in de gaten. Er werd dan ook zeer zorgvuldig mee omgegaan. Meten, passen, wat veranderingen hier en daar, nog eens passen. Net zo lang tot de schoen perfect was afgestemd op mijn voeten. Maar lopen ging niet meteen vanzelf hoor. Daar had de orthopedisch schoentechnicus mij al voor gewaarschuwd. Ik had gedacht dat het wel mee zou vallen. Maar ik moest erg wennen aan de schoenen. Het was best pijnlijk en lopen ging ongemakkelijk. Ik merkte dat mijn spieren zich echt moesten aanpassen. Na twee maanden ging het beter. En nu zou ik niet meer anders willen. Lopen gaat soepel en omdat ik geen pijn meer heb, houd ik het langer vol. Ik sta weer goed op mijn benen en zie er niet meer tegenop om een eindje te wandelen. Dat geeft mij een stuk vrijheid terug. De zwakheid in mijn knieën blijft, dat gaat ook niet meer over. Maar de voordelen die er te behalen vielen, zijn allemaal behaald. Daar ben ik blij mee. Ook met de manier waarop alles is verlopen.

  De orthopedisch schoentechnicus die mij behandelt is een plezierige man. Vriendelijk, behulpzaam en ontzettend geduldig. Je merkt dat hij zijn vak met passie uitvoert en dat hij er verstand van heeft. Hij heeft echt aandacht voor mijn klachten en probeert specifiek daarvoor een oplossing te vinden. Dat waardeer ik enorm.’

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Enkel-/voetorthese

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen allergeenvrij

  Looistoffen, rubber, lijm en kleurstoffen kunnen een allergische reactie opwekken bij mensen die...

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer

  Orthopedische schoen volwassenen

  Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen, bedoeld voor het oplossen of...

  Lees meer