Maatschoenen brengen je verder

  Cosmetiek en modellen

  Heeft uw een verwijzing gekregen voor (semi-) orthopedisch schoeisel? Dan is de kans groot dat u vragen heeft over het uiterlijk hiervan. Eén van de grootste onwaarheden is dat dit lelijke, plompe en ouderwetse schoenen zijn. Niets is minder waar, er zijn namelijk ontzettend veel keuzemogelijkheden.

  Semi-orthopedische schoenen

  Tegenwoordig maken de fabrikanten van semi-orthopedisch schoeisel( half fabrikaat) hun modellen steeds moderner en aantrekkelijker. Uiteraard moet hierbij in acht worden genomen dat men wel vastzit aan de eisen die de zorgverzekeraar en andere instanties hierin stelt anders worden ze niet meer vergoed. Ook qua kleur is de keus steeds ruimer. Hierdoor valt vaak de breedte al veel minder op. Het feit blijft dat deze schoenen een stuk breder en ruimer zijn dan gewone confectieschoenen. Als dit niet nodig zou zijn zou u ook gewoon confectieschoeisel kunnen dragen en was u uiteindelijk niet bij de orthopedisch schoentechnicus belandt.

  Volledig op maat gemaakt schoeisel

  Wat betreft het orthopedisch schoeisel (volledig op maat gemaakt) is er in de loop der jaren zeer veel veranderd. Vroeger had u de keuze uit hooguit een paar modellen en de kleuren waren beperkt tot zwart, bruin, donkerblauw en beige. Tegenwoordig is dit allemaal niet meer aan de orde. De modellen zijn bijna onuitputtelijk. Penders Voetzorg heeft een catalogus met heel veel voorbeeldmodellen. Als u een schoen heeft die u mooi vindt kunt u deze meenemen. Samen met u kijken bekijken wij wat wel en niet mogelijk is.

  Leersoorten

  Ook is er veel keus in leer. Er is onder andere keus uit normaal glad kalfsleer maar ook lakleer, dikkere leersoorten, nubuck, suède en anti-allergie leer.
  De kleuren van deze verschillende leren zijn ook niet meer als vroeger. U kunt het zo gek niet verzinnen of het is in de meeste gevallen wel mogelijk.

  Kortom, als u hiermee in aanraking komt bespreek uw wensen met de schoentechnicus en hij/zij zal u helpen bij uw keuze.

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Enkel-/voetorthese

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen allergeenvrij

  Looistoffen, rubber, lijm en kleurstoffen kunnen een allergische reactie opwekken bij mensen die...

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer

  Orthopedische schoen volwassenen

  Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen, bedoeld voor het oplossen of...

  Lees meer