Maatschoenen brengen je verder

  Onderhoud van uw maatschoeisel

  (Semi-) Orthopedische schoenen zijn erg kostbaar. Vaak zijn deze schoenen volledig op maat en met de hand gemaakt. In andere gevallen betreft het een halffabricaat dat door een orthopedisch schoentechnicus speciaal voor u is aangepast. Het is dan ook van belang dat u de schoenen in een goede conditie houdt.

  Regelmatig schoenen wisselen

  Het is voor de levensduur van uw schoenen beter als u ze regelmatig wisselt. Schoenen moeten voldoende kunnen luchten. Wij adviseren elke dag, of om de dag van schoenen te wisselen.

  U komt na aanschaf van een eerste paar (semi-) orthopedische schoenen na circa drie maanden in aanmerking voor een reservepaar. Door het elke dag wisselen van uw schoenen krijgen zij de kans om te luchten waardoor de leercellen open blijven. De gemiddelde levensduur van de schoenen ligt dan rond de 15 maanden, natuurlijk heeft het ook te maken met hoe intensief u de schoenen draagt, dit naar gelang het gebruik van de schoenen.

  Aan- en uittrekken

  Het is van belang dat u uw schoenen stevig vastmaakt, om zo voldoende ondersteuning van de schoenen te ondervinden.

  Maak de sluiting van de schoenen ruim voldoende open, dit verruimt/ vergemakkelijkt het instappen. Het gebruik van een schoenlepel zal de kans op vervorming en stabiliteitsverlies verminderen.

  Reparatie

  Uw schoenen dienen tijdig gerepareerd te worden door een schoentechnicus. Laat zolen en hakken tijdig vervangen omdat de schoenen anders beschadigd kunnen raken. Wij raden altijd een tijdige reparatie aan, deze  kunt u natuurlijk laten verzorgen door Penders Voetzorg.

  Drogen

  Zet uw schoenen nooit bij de verwarming of in de zon om ze sneller te laten drogen. U kunt ze het beste laten drogen bij kamertemperatuur. Haal indien mogelijk de binnenzolen eruit.

  Controle van Uw schoenen

  Naast het onderhoud dat u zelf aan uw schoenen doet is het verstandig dat de orthopedisch schoentechnicus Uw schoenen controleert en u eventueel adviseert voor een reparatie. Hij kan dan tevens beoordelen of de functionaliteit nog goed is.

  Onderhoud

  Het is belangrijk om uw schoenen goed te onderhouden. Ze zijn met de hand gemaakt en dus kwalitatief hoogwaardig en kostbaar. Bovendien hebben versleten schoenen niet meer het corrigerende/ ondersteunende effect waarvoor ze zijn bedoelt.

  Regelmatig onderhoud houdt uw schoenen mooi en soepel. Wij adviseren om de volgende onderhoudsproducten te gebruiken:

  Onderhoud van leren schoenen

  Direct na wandelen het overtollige droog vuil afborstelen en eventueel modder/ sneeuw afspoelen met water. Dit voorkomt dat vuil/ zout diep in het leer kan inwerken en voorkomt zo veel als mogelijk plekken en kringen. Vervolgens schoenen rustig laten opdrogen (niet bij verwarming of in zon).
  De droge schoenen afborstelen en poetsen met de daarvoor bestemde onderhoudsprodukten en opnieuw impregneren.

  Glad leder: een schoencreme ( VG Best Quality ) voedt het leder, houdt het soepel en frist de kleur op. Na het poetsen de schoen behandelen met een vuil,- en waterafstotende spray ( VG Anti Rain ) voor een optimale bescherming.

  Nubuck leder: schoonmaken met rubber zijde van suedeborsteltje en/ of suede/ nubuckblok. Indien nodig Tana kleurhersteller om kleur op te frissen. Dan behandelen met een beschermende spray ( VG Anti Rain of Meindl Wet Proof ) voor een optimale bescherming.

  NB: voor gevet leder/ gevet nubuck schoenen geldt dat na het schoonmaken het leder opnieuw ingevet wordt met bijv. Meindl Sportwax, Bama leercreme, Tana waxcreme.

  Suede:
  schoonmaken met suedeborsteltje en/ of suede/ nubuckblok. Indien nodig Tana kleurhersteller om kleur op te frissen. Hierna behandelen met beschermende spray, bij voorkeur geschikt voor suede en nubuck leder zoals Tana suedespray, voor een optimaal onderhoud en bescherming.

  Lakleder: reinigen met zachte katoenendoek en daarna Tana Lak Lotion gebruiken voor optimale bescherming.

  Stretchmaterialen

  Stretchmaterialen zoals in onze XSensible collection ( link naar catalogus ): speciaal voor deze materialen is er Protector XSensible Inside. Deze impregneert en beschermt het materiaal zonder het elastisch vermogen aan te tasten.

  Alle onderhoudsprodukten zijn natuurlijk verkrijgbaar bij alle filialen van Penders Voetzorg.

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Enkel-/voetorthese

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen allergeenvrij

  Looistoffen, rubber, lijm en kleurstoffen kunnen een allergische reactie opwekken bij mensen die...

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer

  Orthopedische schoen volwassenen

  Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen, bedoeld voor het oplossen of...

  Lees meer