Maatschoenen brengen je verder

  Passie voor het ambacht

  Het vak van de Orthopedisch schoentechnicus is ontstaan vanuit de ambachtelijk schoenmaker van weleer. Deze kreeg in zijn vakgebied te maken met mensen die na bijvoorbeeld een amputatie een schoenaanpassing nodig hadden om toch te kunnen lopen.

  Twee handen en een grote dosis creativiteit

  De orthopedisch schoentechnicus bedenkt oplossingen voor mensen met voetproblemen. Hiervoor gebruikt hij, naast moderne technieken, zijn twee handen en een grote dosis creativiteit. Soms geeft hij alleen een goed advies over een paar inlegzolen. Vaker doet hij een eenvoudige aanpassing aan een bestaand paar schoenen. Maar het grootste deel van zijn werk bestaat uit het aanmeten en maken van volledig op maat gemaakt schoeisel. Het is daarbij de kunst om een schoen te maken die niet alleen comfortabel zit, maar vooral functioneel is en qua uiterlijk voldoet aan uw wensen. Dat is voor de schoentechnicus geen probleem; hiervoor heeft hij namelijk een langdurige vakopleiding gevolgd.

  Het maken van orthopedische schoenen is puur handwerk. Daar komt niet alleen vakmanschap bij kijken, maar ook de nodige medische kennis. Verschillende onderdelen van de schoenen worden in de werkplaats gemaakt, zoals de leesten en voetbedden. In de pasfase beoordeelt de schoentechnicus de pasvorm en functionaliteit van de orthopedische schoenen. Pas wanneer de schoentechnicus en u helemaal tevreden zijn, worden de definitieve schoenen geproduceerd.

  Vakmanschap

  Het resultaat is niet alleen een met passie op maat gemaakt, persoonlijk product. Het is een stukje vakmanschap, speciaal ontworpen en gemaakt voor uw voeten.

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij