Maatschoenen brengen je verder

Functionele problemen aan de voet

Zolang er geen klachten zijn staat niemand stil bij zijn of haar voeten. Men vindt het vrij normaal dat we ’s morgens opstaan, sokken en/of schoeisel aantrekken en kunnen lopen. Pas als het moment daar is dat het niet meer gaat, of gepaard gaat met moeite en/of pijn, gaat men eens denken aan de voeten.  

Als we dan gaan kijken naar wat er allemaal mis kan zijn in een voet wordt het pas duidelijk dat onze voeten erg complex zijn. In onze voeten zitten 26 botjes, veel spieren en pezen. Daarnaast zijn er tal van vele weke delen zoals vet, weefsel en huid. U zult begrijpen dat er dus veel mis kan gaan.

Afhankelijk van het probleem en de ernst van het probleem zijn er diverse mogelijkheden om deze problemen (deels) op te lossen/ te verlichten.

Indien de klachten gering zijn kan vaak met een paar steunzolen al drukverdeling en ontlasting van de voet gerealiseerd worden.

Is het probleem groter en zijn er inderdaad afwikkelproblemen, dan zal gekeken worden of u met een afwikkeling/afwikkelbalk geholpen kunt worden. Een afwikkeling/afwikkelbalk is een voorziening die onder uw eigen confectieschoen wordt gemaakt zodat uw voet minder hoeft te werken tijdens het afwikkelen en de schoen het werk overneemt. Hierdoor komt er dus veel minder belasting op de gewrichten, spieren en bandjes waardoor er vaak al voldoende verlichting ontstaat.

Indien het probleem hiermee niet opgelost kan worden, zal er gekeken worden of het probleem opgelost/verlicht kan worden met een zogenaamde semi-orthopedische schoen (SOS). Dit is een schoen die in speciale fabrieken wordt gemaakt en gekeurd zijn door de zorgverzekering. In deze schoenen past makkelijker een steunzool en kunnen ook andere voorzieningen worden getroffen zoals een afwikkeling/afwikkelbalk.

Als laatste optie is er nog altijd de orthopedische maatschoen (OS of OSA). Dit zijn schoenen die volledig op maat gemaakt worden voor uw voet. Deze schoenen bieden maximale mogelijkheden ter oplossing van uw voetklachten.

Deel |

Download brochure Op maat

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij