Maatschoenen brengen je verder

Problemen met de pasvorm

Schoenen kopen is voor de meeste mensen een leuke bezigheid, maar dat geldt niet voor iedereen. Zodra het moeilijker wordt om goed passend schoeisel te vinden kunt u door de bomen het bos niet meer zien. Er is zoveel op de markt dat u niet meer weet waar u het nog moet zoeken. 

En niet elke schoenfabrikant hanteert dezelfde maten en benamingen. Het kan zomaar zijn dat u bij het ene merk maat 39 heeft terwijl u bij een ander merk maat 40 of 41 moet hebben.

Voor wat betreft de diverse wijdtes van schoeisel is er ook veel verschil. Er zijn merken die verschillende wijdtes hebben. Het probleem is echter dat elk merk dit weer anders aangeeft.

Wijdtematen aangeven kan met letters uit het alfabet (meest bekende G en H wijdtes) maar kan ook met leestnamen en/of cijfers.

Bijkomend probleem is dat hier ook geen standaard voor is en dat veel merken hun eigen weg kiezen.

Oorzaak pasvorm problemen

Indien uw voeten niet in een 'gemiddelde' confectieschoen passen kan dit verschillende oorzaken hebben.

De meest voorkomende zijn;

  • Te brede voeten
  • Te smalle voeten
  • Te grote voeten
  • Verhouding achtervoet (hak)/ voorvoet klopt niet, bv smalle hak/ brede voorvoet.
  • Knobbels/vergroeiingen aan de voet
  • Klauw/hamertenen
  • Hoge wreef
  • Scheefgroeiende grote teen (hallux valgus)

De gevolgen hiervan zijn dat het voor u een hele moeilijke opgave wordt om goed passend schoeisel te kunnen kopen in de gemiddelde schoenwinkels.

Eventuele oplossingen

Er zijn gelukkig steeds meer gespecialiseerde schoenwinkels die u hierbij kunnen helpen en goede raad/advies kunnen geven.

Indien deze schoenzaken u ook niet verder kunnen helpen kunt u via de huisarts verwezen worden naar een specialist (orthopeed of revalidatiearts) voor verder advies. Zij kunnen u dan verwijzen naar een orthopedisch schoentechnicus. De orthopedisch schoentechnicus kan samen met u bepalen welke vervolgstappen er genomen moeten worden om uw zorgvraag zo goed mogelijk te beantwoorden. De oplossing ligt doorgaans in een schoen die voor u op maat, of semi op maat, voor u wordt gemaakt.

Deel |

Download brochure Op maat

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij