Maatschoenen brengen je verder

  Waarom Op maat?

  Voetproblemen zijn er in allerlei vormen. Vaak zijn ze eenvoudig te verhelpen met een kleine aanpassing van de schoen. Soms is echter maatwerk nodig om een goede oplossing te kunnen bieden. Er is sprake van een afwijking in de voeten of deze functioneren niet meer zoals het hoort, waardoor vrij bewegen moeilijk is.

  Functionele problemen vs pasvorm problemen

  Binnen de orthopedie hanteren we twee soorten voetproblemen; functionele problemen en pasproblemen. Wanneer voeten hun normale werk niet meer kunnen doen, spreken we van een functioneel probleem. De oorzaak ligt in een aangeboren afwijking, overbelasting of verlies van functies door ziekte of ouderdom. Orthopedische schoenen zijn in dit geval bedoeld om de functionele beperking(en) zoveel mogelijk weg te nemen of verminderen.

  Bij een pasprobleem hebben de voeten een andere vorm of stand aangenomen, waardoor ze niet meer in confectieschoenen passen. Als voeten dan niet meer goed functioneren is het tijd voor orthopedisch maatwerk, om ongemak en pijn te verhelpen en verergering te voorkomen.

  De juiste balans tussen vorm en functie

  Penders Voetzorg begon ooit als orthopedisch schoentechnisch bedrijf. Ook vandaag de dag vormt het maken van orthopedische maatschoenen een belangrijke kernactiviteit. Dit gebeurt nu met behulp van de modernste technieken, maar nog steeds met dezelfde passie en precisie die we altijd al hadden. De oplossing van uw voetprobleem staat hierbij altijd centraal.

  Wij weten dat het dragen van orthopedisch schoeisel voor veel mensen een grote stap is. Daarom willen wij u goed begeleiden in het proces van gewenning en aanpassing. Uiteindelijk gaat het om het vinden van de juiste balans tussen uw persoonlijke wensen en hetgeen medisch-technisch noodzakelijk is. Daarvoor werken we nauw samen met andere specialisten zoals huisarts, fysiotherapeut, revalidatieartsen orthopedisch chirurg.

  Deel |

  Download brochure Op maat

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij