Met plezier bewegen op niveau

Voetproblemen bij sporten, recreatief bewegen en dansen behoeven een deskundige aanpak. De dynamiek bij deze vormen van bewegen is anders dan bij het normale, dagelijkse lopen. Wij hebben de expertise in huis om u hierbij van dienst te zijn.

Sport

Sporten, dansen en bewegen in de vrije tijd houdt veel mensen in beweging. Plezier staat daarbij voor de meeste mensen voorop. Afhankelijk van het niveau waarop zij actief zijn in meer of mindere mate gevolgd door de prestatie. Beiden kunnen door een tamelijk onschuldig probleem aan de voeten behoorlijk worden verstoord. Denk aan een vervelende pijn in de knieën of stekende pijn onder de voeten die optreedt na een paar kilometers hardlopen.

Voor fanatieke dansers kan zelfs de kleinste aandoening de dansprestaties teniet doen en daarmee uiteindelijk ook het plezier.
Voetproblemen bij sporten, recreatief bewegen en dansen behoeven een deskundige aanpak. De dynamiek bij deze vormen van bewegen is namelijk anders dan bij het normale, dagelijkse lopen. Penders Voetzorg heeft de nodige expertise in huis om elke sporter, wandelaar of danser – van recreatief tot (semi-)professioneel - de juiste oplossing te bieden voor zijn of haar voetprobleem. In veel gevallen ligt de oplossing in een maatvoetbed dat specifiek ontworpen wordt voor belastingeigenschappen die passen bij de betreffende sport of danssoort.

Speciaal voor sporters hebben wij een voor Nederland uniek concept in huis, genaamd Movecontrol. Een essentieel onderdeel hiervan vormt een computergestuurde, biomechanische bewegingsanalyse die wordt uitgevoerd in ons looplab in Gouda. Elders in dit thema leest u hier meer over.

Maar ook zonder gebruik te maken van deze moderne technologie kunnen wij de sporter met voetklachten op al onze vestigingen van een professioneel en persoonlijk advies voorzien. Dansers kunnen terecht op een speciaal spreekuur in het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde.

Van indoor naar outdoor

Sporten vindt plaats op veel verschillende ondergronden. Sportblessures en de mate waarin deze voorkomen, kunnen afhankelijk zijn van de ondergrond waarop de sport beoefend wordt. Daarom is het belangrijk om hiermee als sporter rekening te houden.

Lees meer

Loopanalyse legt objectief klachten bloot

Wanneer tijdens of na het sporten klachten optreden aan voeten of andere onderdelen van het bewegingsapparaat, is het voor de behandeling van deze klachten belangrijk om precies te weten waar deze klachten vandaan komen.

Lees meer

Onze locaties en contactgegevens

Wilt u weten waar u ons kunt vinden en hoe u ons bereikt met eigen vervoer of via OV? Wilt u direct een afspraak maken? Gebruik dan onderstaande knop om direct naar ons overzicht van alle vestigingen en spreekuurlokaties te gaan.

Zoek vestiging

Blessureleed en klachten

Sporten is gezond maar kan ook vervelende aspecten met zich meebrengen. Denk maar eens aan blessures, botbreuken, verstuikingen of verzwikkingen.

Lees meer

Elk sporttype zijn eigen impact.

Wanneer iemand aangeeft te sporten, weten we nog niet van welke bewegingen er sprake is en hoe groot de impact op het lichaam en specifiek de voeten is.

Lees meer

Opnieuw beginnen met sporten

Heeft u voorheen altijd gesport en nu al een tijdje weinig tot niks gedaan? Wat houdt u tegen om weer te beginnen? Bent u bang om blessures op te lopen?

Lees meer

Dansers en dans

Professionele dansers maar ook amateurs stellen hoge eisen aan hun lichaam. Blessures die zij oplopen kunnen voor veel last zorgen en de prestatie behoorlijk beïnvloeden.

Lees meer

Movecontrol Concept

Dit exclusieve concept dat Penders als enige in Nederland in huis heeft, levert dubbel maatwerk. Het houdt zowel rekening met de individuele sporter als met het sporttype.

Lees meer

Cliënt aan het woord: Christel Wevers (38)

Christel had last van een vervelende knieblessure waardoor ze niet meer kon trainen voor de New York-marathon. Ze bezocht ons looplab in Gouda.

Lees meer

Nieuws

Meer nieuws

Blogs

Meer berichten

Klanten over Penders (66)

8.6
Klantvriendelijkheid:
Informatie:
Deskundigheid:
Service:
Levertijden:

Per leeftijdscategorie:

  • 0-12:
  • 13-21:
  • 22-40:
  • 41-65:
  • 65+:

Per geslacht:

  • female 48%
  • male 52%

Producten & diensten:

Klanten waarderen onze producten/diensten gemiddeld met een: 8

Alle beoordelingen