Met plezier bewegen op niveau

  'Lekker hardlopen zonder klachten'

  Onder het kopje "Cliënt aan het woord" vragen we diverse cliënten met diverse klachten en ziektebeelden naar hun persoonlijk verhaal. Dit keer staat het verhaal van Christel Wevers (38) centraal. Christel had last van een vervelende knieblessure waardoor ze niet meer kon trainen voor de marathon van New York. 

  Uiteindelijk kwam ze terecht bij Penders Voetzorg in Gouda.Hier maakte ze kennis met het MoveControl concept.

  Marathon

  ‘Sportief ben ik al mijn hele leven. Ik geef les als sportdocent op een school en ook in mijn vrije tijd ben ik actief. Sinds vier jaar heb ik Diabetes type 2. Goed bewegen helpt daarbij om mijn klachten  zoveel mogelijk te beperken. Samen met de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet voor sport & diabetes, deed ik in 2010 mee met een expeditie in het Atlasgebergte in Marokko. Daarna trainde ik voor de marathon van New York. Maar een knieblessure gooide roet in het eten. Een pees aan de buitenkant van mijn knie bezorgde mij veel last. Ik probeerde van alles, van zooltjes tot fysiotherapie en podotherapie. Maar het hielp allemaal niet goed.

  Looplab Movecontrol

  Via Bas van de Goor kwam ik uiteindelijk in het Loopcentrum van Penders in Gouda terecht. Daar werd een loopanalyse gedaan om te kijken hoe ik beweeg en waar mijn klachten vandaan komen. Hiervoor was speciaal een bewegingswetenschapper uit Duitsland gekomen, dat vond ik heel bijzonder. Ik stond op de loopband met allerlei stickers op mijn benen. Ook moest ik bijvoorbeeld aangeven hoe lang ik al klachten had en wat ik er al aan gedaan had. Mijn voeten werden ook meteen goed opgemeten. Zolen van Move control zouden de oplossing kunnen zijn.

  Klachtenvrij

  Na een aantal weken kwam ik terug en werden de zolen in mijn sportschoenen geplaatst. En het hielp! Ik ben ook nu nog helemaal klachtenvrij, heb geen last meer van mijn knie. Geweldig! Die marathon gaat er komen, waar dan ook. Ik ben heel blij dat ik vorig jaar bij het Loopcentrum ben geweest, al is het vanaf mijn woonplaats Zwolle best een eind. Het is zeker de moeite waard geweest. Door de goede adviezen en de juiste zolen kan ik weer lekker hardlopen. En als ik nieuwe zolen nodig heb, kunnen die trouwens zo gemaakt worden want alle gegevens worden bewaard.’

  Deel |

  Download brochure Sport en vrije tijd

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij