Met plezier bewegen op niveau

  Dansers en dans

  Dansers en musici, zowel professionals als actieve amateurs, stellen hoge en specifieke eisen aan hun lichaam. Hierdoor zijn zij kwetsbaar voor het oplopen van blessures. Om artistieke topprestaties te kunnen leveren is intensieve, langdurige oefening en training nodig.

  Blessures die dansers en musici oplopen door het dansen of musiceren kunnen voor veel last zorgen bij het dansen of musiceren. Daarom is  een zorgvuldige behandeling van deze blessures nodig. Het liefst door een behandelaar  met kennis van dans en muziek. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

  “Dans is topsport op de vierkante meter, muziek is topsport op de vierkante centimeter.”

  De orthopedisch schoentechnicus ziet een enorme verscheidenheid aan voetklachten, vaak gerelateerd aan verschillende pathologische afwijkingen of anatomische variaties. Hierbij komen ook blessures en aandoeningen voor, die veroorzaakt worden door dansen of musiceren. Maar het kunnen ook blessures zijn die ergens anders zijn opgelopen en die hinderen bij het dansen of musiceren. Bijvoorbeeld als iemand zijn of haar enkel verzwikt op een stoeprand of een gebroken pols door een val op het ijs. Penders Voetzorg probeert ook voor dit unieke en zeer specialistische deel van het vak goede voetzorg te bieden.

  Samenwerking met het Medisch Centrum Dansers & Musici (MCDM) in het MCH te Den Haag

  Het MCDM heeft een landelijke functie bij de behandeling van dansers en musici. Nationaal en internationaal levert het MCDM een bijdrage aan de ontwikkeling van gespecialiseerde gezondheidszorg en geneeskunde voor dansers en musici. Het MCDM is actief in het bestuur en de organisatie van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde (NVDMG).

  Al sinds 1993 is er over en weer sprake van een hechte, bevredigende samenwerking tussen het MCDM en Penders Voetzorg. Ook dansers en musici hebben hier veel profijt van. Zo is er iedere week een gecombineerd spreekuur waar patiënten, voornamelijk dansers,  gezamenlijk worden gezien en geholpen. In overleg tussen de arts, de orthopedisch schoentechnicus/technoloog en de patiënt worden passende oplossingen gezocht - en meestal ook gevonden - voor zijn of haar hulpvraag. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke artistieke verwachtingen.

  Deel |

  Download brochure Sport en vrije tijd

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Viscoheel

  ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

  Lees meer

  Wandel-/Outdoor schoen

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer