Met plezier bewegen op niveau

  Loopanalyse legt objectief klachten bloot

  Wanneer tijdens of na het sporten klachten optreden aan voeten of andere onderdelen van het bewegingsapparaat, is het voor de behandeling van deze klachten belangrijk om precies te weten waar deze klachten vandaan komen. Een loopanalyse biedt extra toegevoegde waarde.

  Met de vaardigheden op zowel medisch als technisch gebied kan de podotherapeut normaal gesproken op basis van een intakegesprek en een analyse met het blote oog een behandelplan opstellen. Maar bij de complexe problematiek die we vooral bij sporters vaak zien is dat lastiger. Dit komt doordat de klachten vaak ontstaan tijdens het beoefenen van de sport en door een dynamisch complex bewegingspatroon zijn veroorzaakt. Een bewegingsanalyse met het blote oog is dan erg summier en subjectief. Er vinden teveel verschillende bewegingen plaats en de snelheid van deze bewegingen zijn te hoog voor een goede observatie met het blote oog. 

  Een gedegen (loop)analyse, genaamd biomechanische videoanalyse, kan hierbij meer bieden dan de analyse die met het blote oog wordt gedaan. Deze methode biedt de mogelijkheid om de beweging in slow motion af te spelen, de beelden herhaaldelijke malen te bestuderen en de bewegingsuitslagen in elke fase van de beweging te berekenen. Het analyseren van de beelden kan op een  rustig moment plaatsvinden, zonder druk van het spreekuur.

  Deze resultaten geven de podotherapeut de mogelijkheden om de therapie te optimaliseren. Door deze specifieke informatie kan de podotherapeut bijvoorbeeld de materiaalkeuze voor het vervaardigen van de steunzolen goed beoordelen. De opbouw, locatie en volgorde van het materiaal wordt dan beter beargumenteerd. Daarnaast geven de objectieve resultaten de mogelijkheid om de problematiek met meerdere therapeuten te bespreken en andere disciplines, zoals een sportarts, huisarts, fysiotherapeut en/of  trainer te informeren.

  Een biomechanische videoanalyse heeft kortom een duidelijke meerwaarde op de voorbereiding van de behandeling.

  Waar kunt u terecht

  Voor een gedegen loop/videoanalyse kunt u terecht in de vestiging van Penders Voetzorg te Gouda. Hier hebben we een zeer modern looplab met video-analyse apparatuur.

  Deel |

  Download brochure Sport en vrije tijd

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Callusan crèmeschuimen

  Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

  Lees meer

  Comfortschoen Dames

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Consult/onderzoek door podotherapeut

  De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

  Lees meer

  Heellift voor dansers

  In het kader van een 'Corporate social responsibility'-project ontwikkelde Penders Voetzorg...

  Lees meer

  Steunzolen algemeen

  Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

  Lees meer