Met plezier bewegen op niveau

  Movecontrol - Steunzolen voor sporters

  Elke sport of sporttype kent zijn eigen karakteristieken en omgevingsfactoren. Dat betekent dat bij het vinden van een oplossing voor een voetprobleem bij het sporten gekeken moet worden naar de sportspecifieke biomechanische aspecten van het bewegen. En tevens naar de eigenschappen van de ondergrond.

  Movecontrol

  De fysieke kernmerken en eigenschappen van de sporters zijn daarbij zeker niet onbelangrijk. Denk bijvoorbeeld aan gewicht, leeftijd, lichaamslengte, loopstijl en trainingsintensiteit. Allemaal invloeden op de biomechanische krachten tijdens het bewegen.

  Van intake tot oplossing

  Podotherapeuten en bewegingstechnologen/ bewegingsdeskundigen zullen door middel van een intakegesprek, een lichamelijk onderzoek, het beoordelen van uw schoeisel en een bewegingsanalyse van specifieke bewegingen uw klachten begrijpen. Met uw persoonlijke doel in hun achterhoofd, kunnen zij u met deze bevindingen adviseren op gebied van taping, voetbehandeling en sportzooltjes/ steunzolen.

  Met het Movecontrol concept heeft de therapeut een groot scala aan diverse  steunzolen/ inlays voor sporters, met elk hun specifieke eigenschap.

  Movecontrol exclusief bij Penders Voetzorg verkrijgbaar

  Dit exclusieve concept dat Penders als enige in Nederland in huis heeft, levert dubbel maatwerk. Het houdt zowel rekening met de individuele sporter als met het sporttype.

  Materiaalspecifieke eigenschappen

  Een groot assortiment aan diverse materialen (met verschillende dempingeigenschappen en shorewaardens) en kennis zorgen voor de verschillende soorten steunzolen, waardoor de oplossingsmogelijkheden van Penders sterk toegenomen zijn.

  Movecontrol voor ieder sporttype

  Het steunzolen/ inlay concept van Movecontrol wordt door onderzoek ondersteund en heeft zich gespecialiseerd in diverse specifieke sporten zoals wandelen, hardlopen, voetbal, zaalsporten, golf en fietsen.

  De specialisatie in diverse sporttypen blijft zich ontwikkelen en blijft door middel van verder (wetenschappelijk) onderzoek dynamisch. Zodra er nieuwe ontwikkelingen binnen het Movecontrol concept plaatsvinden kunt u dat teruglezen op onze website.

  Movecontrol videoanalyse

  Bij complexe problematiek kan een biomechanische videoanalyse uitgevoerd worden. Op het moment dat de therapeut te weinig informatie kan halen uit zijn (klinische) analyse kan hij/zij ervoor kiezen een biomechanisch videoanalyse toe te passen. Bij een videoanalyse zal de klant enkele minuten hardlopen op een loopband, terwijl de opname wordt gemaakt. Doordat de klant met markers op zijn lichaam loopt, heeft de bewegingsanalist de mogelijkheid dit goed te analyseren. Hij/zij kan immers de beelden herhalen, in slow motion af spelen en de gewrichtuitslagen op diverse momenten van de bewegingen berekenen.

  Mocht het lopen op de loopband niet haalbaar zijn, is er ook de mogelijkheid om op de vloer te lopen, terwijl de opname plaatsvindt. De klant krijgt hierdoor een helder beeld van zijn bewegingspatroon en heeft een kans dat de oorzaak van zijn probleem wordt achterhaald. Ook sportartsen kunnen met deze videoanalyse de problematiek objectiever benaderen.

  Locatie

  Loop/Videoanalyse is enkel beschikbaar in de vestiging van Penders Voetzorg te Gouda.

  Bekijk alle soorten Movecontrol sportzooltjes.

  Deel |

  Download brochure Sport en vrije tijd

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij