Met plezier bewegen op niveau

Voetproblemen bij sporten, recreatief bewegen en dansen behoeven een deskundige aanpak. De dynamiek bij deze vormen van bewegen is anders dan bij het normale, dagelijkse lopen. Wij hebben de expertise in huis om u hierbij van dienst te zijn.

Diverse sporttypes en de impact ervan op voeten

Bij het beoefenen van een sport komt meestal fysieke beweging kijken, waarbij  zaken als kracht, snelheid, behendigheid en denkvermogen worden gebruikt. Wanneer iemand aangeeft te sporten, weten we nog niet van welke bewegingen er sprake is en hoe groot de impact op het lichaam en specifiek de voeten is. Om dit te bepalen moet je ten eerste weten welke sport beoefend wordt.

Hiermee hangt samen: welke spieren zijn vooral actief en hoe intensief wordt er gesport. Maar ook welke materialen er worden gebruikt tijdens de sport en op welke ondergrond de sportactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe de balans tussen belasting en rust is. En hoe de opbouw in het trainingsschema eruit ziet. Pas dan ontstaat een goed beeld over de impact van een sport op bijvoorbeeld de voeten.

Producten & diensten

Viscoheel

ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

Lees meer

Wandel-/Outdoor schoen

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer