Met plezier bewegen op niveau

  Opnieuw beginnen met sport

  Heeft u voorheen altijd gesport en nu al een tijdje weinig tot niks gedaan?  Waarschijnlijk herinnert u zich nog wel hoe het was om lekker te bewegen. De adrenaline in uw lijf voelen, of het voldane gevoel na afloop van een training of activiteit. Wat houdt u tegen om weer te beginnen?

  Misschien maakt het idee alleen u al moe, of denkt u dat het teveel tijd kost. Of bent u bang om blessures op te lopen?

  Het begin

  Natuurlijk lukt het ook u om weer te sporten! Misschien niet meteen op het oude niveau.  Er valt immers een hoop te overwinnen, zoals een nieuw weekschema en  opnieuw vertrouwen krijgen in uw eigen lichaam. Net als een goede verhouding tussen rust en belasting (bewegen/sporten).
  Loop  in elk geval niet te hard van stapel. Start met een kwartier bewegen en zorg ook voor rust. Een kwartier fietsen, (hard) lopen of zwemmen is de eerste keer voldoende om te achterhalen hoe uw lichaam reageert. Wat kan ik? Wat zijn de effecten de volgende dag? Hoe gaat het met mijn oude blessure? Hoe lang heb ik nodig om tot rust te komen? En wen ik al aan mijn nieuwe weekindeling?

  Routine krijgen

  De drempel om een keer te gaan is nu  genomen. Vervolgens is het belangrijk om routine te krijgen en daarbij het liefst wekelijks te bewegen.  Maar discipline is best moeilijk. Een tip is om bijvoorbeeld met iemand af te spreken.  Dit helpt om u te houden aan de afspraak, afzeggen wordt dan een stuk moeilijker. En het kan ook nog gezellig zijn om samen te sporten. U kunt uw ervaringen met elkaar delen en even bijpraten. Een belangrijke andere tip is het maken van een planning. Een kwartier wordt een half uur, een half uur wordt een uur en voordat u het weet bent u weer volop in beweging!

  Wilt u graag begeleiding bij het bewegen? Vraag het uw fysiotherapeut, coach, een teamgenoot, een personal trainer of laat uw bewegingen (preventief) analyseren. Wellicht dat hieruit adviezen komen die u verder helpen met het starten van uw sport en het voorkomen van (de oude) blessure.

  Een ding is zeker… bewegen is belangrijk, zowel mentaal als fysiek.

  Deel |

  Download brochure Sport en vrije tijd

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Viscoheel

  ViscoHeels zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de gewrichten,...

  Lees meer

  Wandel-/Outdoor schoen

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer