Veilig werken
zonder beperkingen

  Vergoedingen

  Een zorgverzekeraar vergoedt in principe alleen (semi-)orthopedische schoenen die privé gedragen worden. In veel gevallen is het echter toch mogelijk om (semi-)orthopedische werk- of veiligheidsschoenen vergoed te krijgen. De aanvraag hiervan loopt via de uitvoeringsinstelling, bijvoorbeeld het UWV.

  In principe kunt u vervolgens jaarlijks aanspraak maken op een paar (semi-)orthopedische werk- of veiligheidsschoenen. Voor sommige werkomstandigheden, bijvoorbeeld bij extreem nat en vuil werk, is het soms nodig om een extra paar schoenen te hebben. In dat geval wordt er een reservepaar aangevraagd.

  Procedure

  Op grond van de wet WIA (Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen) is de werknemer verantwoordelijk voor het indienen van de aanvraag bij de uitvoeringsinstelling. Er wordt een offerte aangevraagd bij Penders Voetzorg, die samen met het ingevulde aanvraagformulier naar de betreffende instantie gaat.

  Indien noodzakelijk stuurt u de verwijzing van de bedrijfsarts of medisch specialist mee. Na de schriftelijke goedkeuring kunnen wij starten met het vervaardigen van uw werk- of veiligheidsschoenen.

  Bij het afhalen van de nieuwe schoenen tekent u een machtiging, waardoor wij vervolgens de declaratie verder kunnen afhandelen met betreffende uitvoeringsinstelling. Mocht vergoeding niet mogelijk zijn, dan kan uw werkgever ook besluiten om de kosten op zich te

  Deel |

  Download brochure Werk en Arbeid

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom Werk en Arbeid gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Zoek een vestiging

  Wilt u weten waar u ons kunt vinden, of wilt u direct een afspraak maken? Gebruik onderstaande knop om direct een vestiging bij u in de buurt te zoeken.

  Zoek vestiging