VGZ wijzigingen - Orthopedische schoentechniek

Sinds januari 2016 hebben de circa 600 podotherapeuten die Nederlandrijk is, verwijsrechten voor orthopedisch schoeisel. Het is niet meer nodig om uw (huis)arts of specialist te vragen voor een verwijzing.


 

Podotherapeuten verwijsgerechtigd inzake orthopedisch schoeisel

Sinds januari 2016 hebben de circa 600 podotherapeuten die Nederland rijk is, verwijsrechten voor orthopedisch schoeisel. Het is nu niet meer nodig om uw (huis)arts of specialist te vragen voor een verwijzing.

Veel voetzorg patiënten staan momenteel reeds onder behandeling van een podotherapeut. Denk hierbij aan voetbehandelingen, steunzolen of orthesen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de voetklachten in de loop der tijd een progressie doormaken waardoor podotherapie niet meer toereikend is, en daarmee geen adequate oplossing kan bieden. Dát is het moment waarop doorgaans de orthopedisch schoentechnicus om de hoek komt kijken.

Middels diverse schoentechnische oplossingen hebben zij meer mogelijkheden als het gaat om de behandeling van specifieke voetklachten. Deze voetklachten kunnen betrekking hebben op de pasvorm (deformiteit) van de voet, maar kunnen ook functioneel van aard zijn. In beide gevallen biedt een (semi-)orthopedische schoen dan vaak een uitkomst.

De patiënt hoeft dan voortaan niet meer eerst terug naar de (huis)arts of specialist, zoals een revalidatiearts of orthopeed, om voor een verwijzing te vragen.

Eenvoudig doorverwijzen; gebruik het verwijsformulier

Penders Voetzorg is een totaalaanbieder op gebied van voetzorg. Alle voetzorg disciplines zijn vertegenwoordigd binnen de organisatie.

Op ieder filiaal hebben wij de beschikking over een of meerdere orthopedische schoentechnici. Hierdoor is het mogelijk om uw patiënten naar ons door te verwijzen als blijkt dat deze behoefte hebben aan orthopedische schoenen.

Wij streven ernaar dat de patiënt voor podotherapeutische voetzorg onder behandeling blijft bij zijn/haar eigen podotherapeut.

Heeft u een patiënt die gebaat is bij orthopedische schoenen? Maak dan gebruik van ons beveiligde verwijsformulier >>.