Beweeg je vrij

Zoeken

 • Diabetesvereniging Nederland onderzoekt diabeteszorg

  Hoe ervaren mensen met diabetes de zorgstandaard? Diabetesvereniging Nederland (DVN) is gestart met het Diabeteszorgonderzoek. Het doel is inzicht te krijgen hoe mensen met diabetes de ontvangen zorg ervaren. Het onderzoek is medio oktober gestart via de website www.diabeteszorgonderzoek.nl. Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).

  Bekijk pagina
 • Penders Voetzorg in Diabetes special

  Vandaag verschijnt er een speciale Diabetes Special bij de (Randstedelijke) Telegraaf. Deze speciale uitgave wordt uitgegeven ter ere van Wereld Diabetesdag. Deze dag staat volledig in het teken van Diabetes en Diabetici en wordt jaarlijks wereldwijd gehouden op 14 november.

  Bekijk pagina
 • Mogelijkheid tot gespreid betalen eigen risico 2013

  In 2013 vinden er een aantal algemene wijzigingen plaats met betrekking tot de zorgverzekering. Eén van de belangrijke veranderingen die verzekerden rechtstreeks in de portemonnee kunnen raken is de verhoging van het eigen risico.

  Bekijk pagina
 • Schrijf je in voor WeBike2ChangeDiabetes

  Is mountainbiken je passie? En ga je een uitdaging niet uit de weg? Ga dan deze nieuwe challenge van de BvdGF aan. Bedwing van 15 t/m 22 juni 2013 het ruige Noorse landschap. Fiets in 485 km van Lillehammer, dwars door Noorwegen, naar Åndalsnes aan de Noorse westkust. Door mee te doen aan ‘Webike2changediabetes’ steun je de Bas van de Goor Foundation (BvdGF).

  Bekijk pagina
 • Veel meer mensen met diabetes type 1

  Waarschijnlijk hebben veel meer mensen diabetes type 1 dan gedacht. Dat stelt immunoloog Bart Roep van het Leids Universitair Medisch Centrum.

  Bekijk pagina
 • Diabetici mogelijk verlost van dagelijkse injectie

  Britse wetenschappers hebben een doorbraak bereikt, die diabetici kan bevrijden van hun dagelijkse injecties. Het team ontwikkelde een nieuwe bloedstamcel techniek.

  Bekijk pagina