Beweeg je vrij

Zoeken

 • Diabetici mogelijk verlost van dagelijkse injectie

  Britse wetenschappers hebben een doorbraak bereikt, die diabetici kan bevrijden van hun dagelijkse injecties. Het team ontwikkelde een nieuwe bloedstamcel techniek.

  Bekijk pagina
 • Limburgs Diabetes Café Panningen

  Elke 3de vrijdag van de maand wordt er een diabetes café gehouden. De thema's wisselen elke keer. De ene keer is er een spreker, de andere keer lotgenotencontact. Er worden vele onderdelen van diabetes besproken en uitgelegd. Vragen en ideeën voor de middagen zijn altijd welkom.

  Bekijk pagina
 • Maand van de voet: Huid & Nagel

  Mei is wereldwijd de maand van de voet. Zoals ieder jaar staat ook dit keer een bepaald zorgthema centraal. In 2014 is dit Huid en Nagelproblemen. Denk hierbij aan kloven, eelt, wonden, zweetvoeten of een huidziekte.

  Bekijk pagina
 • Start Iceland Diabetes Challenge 2014

  Van 4 t/m 13 juli gaan twaalf deelnemers tussen de 24 en 66 jaar met diabetes type 1 en type 2, zonder hulp van buitenaf, op intensieve trektocht door IJsland. Zij zijn op elkaar aangewezen met hetzelfde doel: onder alle omstandigheden de regie over hun gezondheid in eigen hand houden. Ter begeleiding neemt ook een medisch team deel aan de tocht onder leiding van Prof. Dr. Henk Bilo.

  Bekijk pagina
 • Nieuw: Podotherapie in Doetinchem

  Sinds 1 oktober j.l. leveren wij ook podotherapie op ons filiaal te Doetinchem. Daarvoor is onze podotherapeut Annelies van den Berg iedere woensdag aanwezig. Zij richt zich met name op voet-, knie-, heup-, en rugklachten voortvloeiend uit een foutieve stand van de voet. Middels een uitgebreid onderzoek, waarbij gekeken wordt naar standsafwijkingen, voetanatomie, bewegingsbeperkingen, looppatroon en drukverdeling, wordt de oorzaak van de klacht achterhaald. Het doel van de behandeling is het verbeteren en behouden van de functie van de voet.

  Bekijk pagina
 • Schrijf je in voor het Diabetes Diner

  14 November staat internationaal bekend als Wereld Diabetes Dag. Het doel van deze dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes onder volwassenen en kinderen. Uiteraard staan ook wij hier bij stil. Daarom organiseren wij op vrijdag 14 november een heus Diabetes Diner op onze hoofdlocatie in Heythuysen.

  Bekijk pagina