Beweeg je vrij

Zoeken

 • 'Werkdruk huisartsen riskant hoog'

  UTRECHT - De werkdruk bij huisartsen is riskant hoog. Van de beroepsgroep ziet 70 procent symptomen van langdurige stress bij zichzelf, 80 procent ziet stressverschijnselen bij collega's. Bijna 15 procent van de huisartsen heeft wel eens een burn-out gehad. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Movir. De resultaten staan donderdag in het tijdschrift Medisch Contact.

  Bekijk pagina
 • Diabetesvereniging Nederland onderzoekt diabeteszorg

  Hoe ervaren mensen met diabetes de zorgstandaard? Diabetesvereniging Nederland (DVN) is gestart met het Diabeteszorgonderzoek. Het doel is inzicht te krijgen hoe mensen met diabetes de ontvangen zorg ervaren. Het onderzoek is medio oktober gestart via de website www.diabeteszorgonderzoek.nl. Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).

  Bekijk pagina
 • Premie CZ gaat met 2 procent omlaag

  AMSTERDAM - Zorgverzekeraar CZ verlaagt de premie van de basisverzekering volgend jaar met 2 procent. Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend. De maandpremie van de basisverzekering wordt 105,60 euro, een verlaging van 2,20 euro ten opzichte van dit jaar.

  Bekijk pagina
 • 'VVD en PvdA passen zorgpremie aan'

  DEN HAAG - VVD en PvdA deden donderdagavond na afloop van een overleg over de zorgpremie geen mededelingen over de afloop. Volgens de NOS wordt de inkomensafhankelijke zorgpremie aangepast.

  Bekijk pagina
 • Ook FBTO verhoogt basispremie niet

  BAARN - Zorgverzekeraar FBTO verhoogt de basispremie voor 2013 niet. De maandpremie voor de zorgverzekering van FBTO blijft daarmee 96,75 euro.

  Bekijk pagina
 • Zorgverzekeraar heeft vertrouwensprobleem

  Nog slechts weinig mensen raadplegen hun zorgverzekeraar bij de keuze voor een zorgaanbieder. De meerderheid wil hierin geen invloed van hun verzekeraar.

  Bekijk pagina