Beweeg je vrij

Zoeken

 • Wettelijke eigen bijdrage orthopedisch schoeisel 2013

  De wettelijke eigen bijdrage voor orthopedisch schoeisel voor het jaar 2013 is inmiddels bekend. De eigen bijdragen voor orthopedisch schoeisel zullen volgend jaar ietwat lager uitvallen.

  Bekijk pagina
 • VGZ komt met no-claim korting voor aanvullende verzekeringen

  VGZ verzekerden die geen zorg declareren kunnen tien tot twintig euro per maand besparen. De premiekorting die volgt na een heel jaar geen declaraties is tien procent. Deze korting loopt jaarlijks met tien procent op tot maximaal veertig procent. Dit kan tien tot twintig euro per maand bedragen.

  Bekijk pagina
 • Overheveling geriatrische revalidatiezorg

  Vanaf 1 januari 2013 wordt de geriatrische revalidatiezorg overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). ActiZ, patiëntenfederatie NPCF, ANBO en Verenso staan achter deze overheveling, maar zien een aantal ontwikkelingen die de kwaliteit van zorg voor sommige patiënten aantast en bovendien kan leiden tot hogere kosten.

  Bekijk pagina
 • 'Zorgpremie tussen 20 en 482 euro'

  AMSTERDAM - De zorgpremies kunnen twintig tot 482 euro per maand gaan bedragen als ze inkomensafhankelijk worden. Dat meldt de NOS dinsdagavond op basis van berekeningen. De VVD en PvdA zijn van plan de zorgpremie afhankelijk te maken van de hoogte van het inkomen, staat in het maandag gepresenteerde regeerakkoord van de twee partijen. De premie van 482 euro geldt voor mensen met een bruto jaarinkomen van meer dan zeventigduizend euro. Voor mensen in de bijstand zou een premie van twintig euro kunnen gaan gelden.

  Bekijk pagina
 • 'Werkdruk huisartsen riskant hoog'

  UTRECHT - De werkdruk bij huisartsen is riskant hoog. Van de beroepsgroep ziet 70 procent symptomen van langdurige stress bij zichzelf, 80 procent ziet stressverschijnselen bij collega's. Bijna 15 procent van de huisartsen heeft wel eens een burn-out gehad. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Movir. De resultaten staan donderdag in het tijdschrift Medisch Contact.

  Bekijk pagina
 • Diabetesvereniging Nederland onderzoekt diabeteszorg

  Hoe ervaren mensen met diabetes de zorgstandaard? Diabetesvereniging Nederland (DVN) is gestart met het Diabeteszorgonderzoek. Het doel is inzicht te krijgen hoe mensen met diabetes de ontvangen zorg ervaren. Het onderzoek is medio oktober gestart via de website www.diabeteszorgonderzoek.nl. Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).

  Bekijk pagina